Searching
Please wait

Rim

Rim

Među neverovatnim umetničkim delima koje ćete tokom četvorodnevnog boravka imati priliku da posetite, su: Piazza Navona, Piazza Popolo, Španske stepenice, Piazza Venecija (najveći a možda i najlepši trg), kao i Trg Svetog Petra u Vatikanu. Iako je tehnički odvojena država (i to najmanja na svetu), poseta suverenoj teritoriji Svete stolice je svakako deo obilaska Rima. Nikako ne propustite neverovatno oslikanu tavanicu Sikstinske kapele, delo ruku neprevaziđenog Mikelanđela.

Da li ste ikada zamišljali kako izgleda trka dvokolicama ili borba gladijatora u Koloseumu? Možete oživeti svoju maštu kroz niz obilazaka arheoloških nalazišta i muzeja kojih je Rim prepun.

Šetajte ulicama koje su inspirisale Felinija, obilazite pijace u potrazi za sezonskim plodovima i jedite u malim, zabačenim restoranima, gde nema turista, jer je hrana tamo provereno najbolja.

Malo ko govori o prelepim rimskim parkovima, a svakako zavređuju pažnju. Obiđite park oko Ville Borghese, koji je jedan od najlepših.

Svakako ne zaboravite da ubacite novčić u Fontanu di Trevi, „fontanu ljubavi“, jer to po rimskoj legendi znači da ćete se vratiti. Ako ubacite dva, nova ljubav je na pomolu, dok će vam tri novčića, navodno, osigurati brak ili razvod.

CENOVNIK : RIM BUS

CENOVNIK : RIM AVIO

Tags: , , , ,

Villa Otava Lux

naše ture

Osiguranje

Top destinacija

Facebook stranica